mandag 3. mai 2010

Massemedienes påvirkning på oss

I kapittel 5, Massemedier og påvirkning, er det mye gjentakelse. Kapittelet handler om mediene og i hvor stor grad de påvirker oss eller ikke påvirker oss. Det er 24 sider om ca det samme, bare at det blir sagt på forskjellige måter.
I boka snakker de om forskjellige ting som kan og vil påvirke oss. F.eks. så drar drar de fem TV-serien 24 som et eksempel. Her forteller de litt om hva denne serien går ut på, og her mener de at serien kanskje handler om familieforhold og hvordan dagligdagse ting kan påvirke det.
De snakker også om skjult og ikke skjult reklame. Hvis en mann på en film sitter på pcen sin og chatter, så bruker de som lager filmen ofte skjult reklame ved at de filmer forfra, slik at vi ser merket på pcskjermen. Og da, uten at vi som ser på liksom skal tenke noe over det, så reklamerer filmen for akkurat det merket.
Andre ting som de tok veldig mye opp på disse 24 sidene, er i hvor stor grad vold på tv, filmer og i spill påvirker oss. For er det virkelig slik at hvis vi ser en film som går ut på å drepe mennesker, så reiser vi oss opp og dreper den første personen vi ser? nei. Det er forskjellig fra menneske til menneske i hvor stor grad man blir påvirket, og det hjelper ikke å fjerne vold fa tv eller spill, fordi det finnes minst like mye vold i virkeligheten, det er bare skjult litt mer.
Andre ting som blir nevnt er hvor troverdige nyhetene er, og på hvilke kanaler de kanskje er mer troverdige enn andre.

2 kommentarer:

  1. Er veldig enig at det var mye av det samme i dette kapittelet. Men det er mye sannhet her! Vi blir påvirket... Din mening om at voldelige filmer/spill ikke påvirker oss i den grad at vi går å dreper, er jeg enig i. Men! Det er NOEN som blir påvirket. Det er de med lite gunstig psykisk tilstand og de som har hatt en dårlig oppvekst. Bra forfattet av deg!

    SvarSlett
  2. Bra skrevet Kristine. Jeg er også enig i at det ble sakt mye av det samme i dette kapittelet, og jeg er enig i Vetle at det er noen som blir påvirket av vold og sånt. Men en ting er sikkert, og det er at de aller fleste mennesker på en eller annen måte blir påvirket av media, om vi vil eller ei :)

    SvarSlett