fredag 7. mai 2010

NRK og TV2 nyhetene - hvilke forskjeller?




Jeg og Tone Iren sammenlignet notatene våre siden hun hadde tatt notater fra en nyhetssending på NRK mens jeg hadde tatt notater fra en nyhetssending på TV2. Forskjellene overrasket meg en god del.

Den største forskjellen var nok at på nyhetssendingen på NRK var det ingen innslag som handlet om vold, kriminalitet eller tragiske hendelser. Mens på nyhetssendingen på TV2 var det 2 saker om vold, 3 saker om kriminalitet og 2 saker om tragiske hendelser. Hvorfor denne store forskjellen på sakene? Er det fordi at det å snakke om slike ting, selv om det er virkeligheten (noe som nyhetene faktisk skal handle om), fortsatt er litt tabu på NRK? Jeg syns at det virker som om de prøver å skjerme dem som ser på deres nyheter fra den "grusomme" virkeligheten istedenfor å fortelle hva som virkelig skjer og hva som er virkeligheten?
Det de snakket mest om på NRK var politikk og andre ting som handler om samfunnet men som ikke har noe med vold, kriminalitet eller tragiske hendelser å gjøre. På TV2 har de mer forskjellige innslag, som:
- At røykere blir yngre og yngre
- Seriemorderen Thomas Kvikk som mener at han er uskyldig selv om han har tilstått
- Ambulansebråket på Tøyen i januar
- osv.

Er det ikke litt mer interresant og høre om forskjellige ting, og virkelig få høre hva som skjer i samfunnet vårt selv om det kanskje ikke er så veldig morsomt? Det er vel ikke bra for noen å bli skjermet fra det som virkelig skjer, og at de skal tro at alt er rosenrødt.

Hva tror du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar